Nepečený čokoládový Belgický dort s piškoty

Nepečený čokoládový Belgický dort s piškoty
4 (80%) hlasů: 1

Dort je velice jednoduchý na přípravu. A pokud milujete chuť husté čokolády, alespoň 6 hodin před vlastní výrobou věnujte 5 minut přípravě předem dle receptu. Podpoříte tím jeho lahodnost.

Nepečený Belgický dort s piškoty

Prep Time3 mins
Cook Time7 mins
Total Time1 d
Course: dort
Cuisine: Belgie
Servings: 10 lidí

Ingredients

Kakaovou směs si připravte předem

  • 100 g kakao nejlépe "Holandské kakao"
  • 1 dcl voda (cca - viz. postup)

Dortová směs

  • 250 g máslo
  • 150 g cukr krystal
  • 1 ks žloutek
  • 240 g piškoty

Instructions

Kakaovou směs si připravíme předem

  • Holandské kakao nasypeme do misky, přilijeme po troškách vodu a postupně směs smícháváme tak, aby byla hustá. Vodu přilíváme postupně. Nedělejte to opačně, aby výsledná konzistence nebyla příliš řídká. V ideálním případě necháme tuto směs do druhého dne odstát a zchladit v lednici.

Připravujeme dort

  • Ve větší míse rozmixujeme máslo s cukrem a žloutkem. Potom přidáme směs kakaa a vody z prvního kroku a znovu rozmixujeme. Cukru do směsi můžeme přidat i více, podle vlastní chuti.
  • Do vzniklé hmoty nasypeme piškoty a stěrkou nebo lžící promícháme. Nepoužívejte mixér, rozdrtil by piškoty. Piškoty v dortu změknou později, v lednici.
  • Dort přikryjeme, aby povrch příliš nevyschnul a dáme ho na několik hodin zchladit do lednice. Když ho tam necháte celý den, piškoty krásně změknou.

Notes

Do formy můžete umístit potravinářskou fólii nebo papír na pečení ještě předtím, než do ní vložíte směs. Usnadníte si tak porcování nebo mytí. My je nepoužíváme. Zcela určitě však nezapomeňte dort v lednici přikrýt, aby si zachoval svoji vláčnost a zbytečně na povrchu neosychal. Nám dort (jeho zbyteček) vydržel v lednici nejdéle 4 dny. A úplně nejchutnější byl až druhý den...