Nepečený čokoládový Belgický dort s piškoty

Dort je velice jednoduchý na přípravu. A pokud milujete chuť husté čokolády, alespoň 6 hodin před vlastní výrobou věnujte 5 minut přípravě předem dle receptu. Podpoříte tím jeho lahodnost.

Nepečený Belgický dort s piškoty

Druh: dort
Původ: Belgie
Čas na přípravu: 3 minutes
Doba kuchtění: 7 minutes
Celkový čas: 1 day
Porcí: 10 lidí

Ingredience:

Kakaovou směs si připravte předem

  • 100 g kakao nejlépe "Holandské kakao"
  • 1 dcl voda (cca - viz. postup)

Dortová směs

  • 250 g máslo
  • 150 g cukr krystal
  • 1 ks žloutek
  • 240 g piškoty

Instrukce:

Kakaovou směs si připravíme předem

  1. Holandské kakao nasypeme do misky, přilijeme po troškách vodu a postupně směs smícháváme tak, aby byla hustá. Vodu přilíváme postupně. Nedělejte to opačně, aby výsledná konzistence nebyla příliš řídká. V ideálním případě necháme tuto směs do druhého dne odstát a zchladit v lednici.

Připravujeme dort

  1. Ve větší míse rozmixujeme máslo s cukrem a žloutkem. Potom přidáme směs kakaa a vody z prvního kroku a znovu rozmixujeme. Cukru do směsi můžeme přidat i více, podle vlastní chuti.

  2. Do vzniklé hmoty nasypeme piškoty a stěrkou nebo lžící promícháme. Nepoužívejte mixér, rozdrtil by piškoty. Piškoty v dortu změknou později, v lednici.

  3. Dort přikryjeme, aby povrch příliš nevyschnul a dáme ho na několik hodin zchladit do lednice. Když ho tam necháte celý den, piškoty krásně změknou.

Poznámky:

Do formy můžete umístit potravinářskou fólii nebo papír na pečení ještě předtím, než do ní vložíte směs. Usnadníte si tak porcování nebo mytí. My je nepoužíváme. Zcela určitě však nezapomeňte dort v lednici přikrýt, aby si zachoval svoji vláčnost a zbytečně na povrchu neosychal. Nám dort (jeho zbyteček) vydržel v lednici nejdéle 4 dny. A úplně nejchutnější byl až druhý den...

Scan the QR Code
Do nepečených dortů jsme se pustili a baví nás to. Potřebujete motivaci, nápovědu nebo se jen pobavit? Tak sledujte naše videa, blog, recepty… Nezapomeňte sdílet! 🙂